MDK Interieurs
Uitgebreid aanbod aan stucmateriaal voor jouw interieur
Bekijk onze producten
ok2

Schilderwerken en plamuren

Sfeervolle en vernieuwende technieken die worden toegepast voor zowel interieur als exterieur. 

ok1

Creëer unieke ruimtes

MDK Interieurs is de perfecte partner om uw totaalconcept of specifieke ruimtes om te toveren in een creatief kunstwerk. 

ok3

Jarenlange expertise

Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak garandeert MDK Interieurs topkwaliteit aan hun klanten met oog voor detail, zorgvuldigheid en een vlotte service.

DILAVATO 16kg - Gevelpleister met gekleurde marmerfragmenten voor een antiek effect

00007
€182,69
GEVELPLEISTER MET GEKLEURDE MARMERFRAGMENTEN VOOR EEN ANTIEK EFFECT
Op voorraad
1
Productgegevens

DILAVATO

Gips met gekleurde marmerfragmenten voor een antiek effect

Deze pleister bootst een antieke pleister na die in de loop van de tijd is verweerd. De veelkleurige marmerkorrels die uit het matte oppervlak oprijzen, maken dit een van de meest waardevolle en indrukwekkende stucwerken.

Het wordt vooral aangegeven op prominente gebouwen voor een klassieke/antieke uitstraling. Naast marmergranulaten kunnen korrels van Terracotta, Parelmoer, Mica, Glas of Metaal worden toegevoegd.

Dit is een pleister voor buiten en binnen die antieke pleister nabootst die in de loop van de tijd is verweerd. De aanwezigheid van gekleurde marmerkorrels die uit het matte oppervlak van het pleisterwerk oprijzen, maakt dit een van de kostbaarste en indrukwekkendste stucwerken.

Het wordt vooral aangegeven op prominente of belangrijke gebouwen voor een klassiek antiek beeld dat het verleden oproept. Naast marmergranulaten kunnen korrels van Terracotta, Parelmoer, Mica, Glas of Metaal worden toegevoegd.

Dilavato-stucwerk is er voornamelijk in vier kleuren: wit, lichtgeel, okra en lichtrood, maar elke kleur en elke maat- of kleurmarmerkorrel is op aanvraag verkrijgbaar.


VERBRUIK: bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 1-1.2kg/m²/laag


MENGVERHOUDING: Mengen met water op een ratio van 100:32


KLEUR:

Dilavato-stucwerk is er voornamelijk in vier kleuren: wit, lichtgeel, okra en lichtrood, maar elke kleur en elke maat of gekleurde marmerkorrel is op aanvraag verkrijgbaar.


VERWERKING:

De ideale ondergrond om Dilavato op aan te brengen is schraapmortel samengesteld uit kalk of kalkcement en zand.

Voor oud, reeds geverfd pleisterwerk: borstel het grondig af en breng een laag Primer Quartz en vervolgens een laag Stucco Lava aan. Zorg ervoor dat de oude verf niet loslaat voordat u de primer aanbrengt.

Uitstekend drogend en natuurlijk schimmelwerend vermogen. Voor binnen of buiten.

Benodigd gereedschap voor aanbrengen: Normale grote troffel, middelgrote troffel, sponsspaan.


Dilavato wordt geleverd in poedervorm in plastic bakjes of zakken. De beste manier om het te mengen is in een cementmenger die groot genoeg is voor 5 of 6 zakken. Hierdoor kunt u een hele muur bepleisteren met een pleister van dezelfde dichtheid omdat deze uit dezelfde menging komt.

Je hebt een slang nodig met een spuitstuk dat klaar is voor gebruik.

Niet aanbrengen bij temperaturen onder de 5°C (41°F) of bij een relatieve luchtvochtigheid < 90%. Als de temperatuur te dicht bij het vriespunt of te heet is, niet aanbrengen. Bij hoge temperaturen de muur goed afspuiten met voldoende water alvorens met aanbrengen te beginnen.

Voeg voldoende water toe – gemiddeld is 4,5 liter per zak van 25 kg – zodat de pleister gemakkelijk aan te brengen is. Met een beetje ervaring kun je de juiste hoeveelheid water toevoegen voor de gewenste dichtheid.

De eerste laag: Aanbrengen met een metalen troffel, beginnend op de bovenhoek van de muur. De dikte van deze laag is afhankelijk van de grootte van de marmerkorrels, maar u dient ongeveer 3 kg per m2 te gebruiken. Elke zak moet 8 m² beslaan De tweede laag: Zodra de eerste volledig droog is (zelfs onder het oppervlak), kan de tweede laag worden aangebracht. Als het vanwege hoge temperaturen nodig is, kunt u het gehele oppervlak gelijkmatig besproeien met voldoende water.

Breng de tweede laag aan zoals de eerste en zorg ervoor dat u naadloos van het ene gebied naar het andere werkt. Normaal gesproken is het het beste om meerdere mensen tegelijkertijd te laten werken met één persoon per 10-15 m2.

Als 1 of 2 mensen de pleister aanbrengen, volgt een ander het oppervlak glad met een sponsspaan, nat of droog.

Wanneer het aanbrengen is voltooid en de pleister begint uit te harden, begint u met het eerste wassen van het oppervlak. Zorg ervoor dat het oppervlak hard genoeg is, zodat de pleister niet wordt weggespoeld, maar voordat deze begint te drogen. Gebruik een grote sponsvlotter. Maak de spons goed nat in een emmer schoon water. Het idee is om de bovenste laag kalk weg te spoelen zodat de kleine, gekleurde marmerkorrels zichtbaar worden.

Laat de muur na het afwassen met rust totdat het water is verdwenen en het oppervlak begint te drogen. Dit duurt meestal 30 minuten tot 3 uur. Bij koud, vochtig weer kan het nodig zijn een nacht te wachten.

De laatste wasbeurt moet worden gedaan door 2 of 3 personen, altijd beginnend in een bovenhoek van de muur. Een of twee mensen moeten met een grote vlotterspons en een emmer schoon water of een tuinslang het oppervlak wassen totdat de gekleurde marmerkorrels zichtbaar zijn. Een derde persoon volgt achter de muur en spoelt voorzichtig alle kalk weg zonder druipsporen achter te laten.

TOEPASSINGSVARIATIES EN SUGGESTIES VOOR MARMORINO STUCCO DILAVATO

Als u binnen werkt of het is onmogelijk om een tuinslang te gebruiken, kan het wassen worden gedaan met behulp van meerdere emmers schoon water die met de hand worden aangebracht. Om de grote spons schoon te maken die u tijdens de laatste wasbeurt gebruikt, kunt u de kuip gebruiken die wordt gebruikt door tegelleggers met rollen, of gewoon de rand van de gespoelde spons op de rand van de emmer schrapen die alleen wordt gebruikt om vuil, gipswater op te vangen.


ONDERHOUD en BESCHERMING:

Stucco Dilavato is een afwerking die per definitie mooier wordt met het verstrijken van de tijd en die daarom normaal gesproken geen enkele vorm van bescherming nodig heeft. Wij adviseren echter de volgende beschermende behandeling.

Na minimaal 48 uur bij een temperatuur boven 5°C, ga verder met de kleurloze, doordringende Hydrocale oppervlaktebescherming, ontwikkeld om kalkhoudende pleisteroppervlakken te beschermen tegen morsen van vuil water.


DECORATIEVE TOEVOEGINGEN:

Ebano-poeder, glasaggregaten, glitters, mica, gemalen marmer, parelmoer, peper- en zoutzand, terracottapoeder


HULPMIDDELEN:

Metalen troffels met afgeronde hoeken (groot, medium, klein); Schraper; Sponsvlotter voor fluweel, plastic troffel, sponsvlotterrubber

Bewaar dit product voor later

Snelle levering

Direct verzonden

Veilig betalen

Via SSL encryptie