MARMORINO FIJN 8kg – De extra glanzende Venetiaanse pleister

00012-1
€90,27
DE EXTRA GLANZENDE VENETIAANSE PLEISTER
Op voorraad
1
Productgegevens

MARMORINO FIJN

De extra glanzende Venetiaanse gips

Deze decoratieve afwerking, traditioneel gevonden in Venetiaanse interieurs, heeft een zeer glad oppervlak. Het kan worden gepolijst met verschillende glansgraden en een vaag clair-obscur-uiterlijk, wat een aangenaam gevoel van diepte geeft.

Marmorino is gemaakt van natuurlijke kalk en gemalen marmer. Het wordt geproduceerd volgens de oude Venetiaanse formules en aangepast aan de huidige huisvestingsbehoeften.

Van alle Venetiaanse pleisters geeft deze afwerking van fijngemalen kalk- en marmerpoeders de meeste glans en de rijkste diepte. De beweging tussen het donker en het licht is geleidelijk en het oppervlak weerkaatst het licht heel goed.

In tegenstelling tot marmer heeft het een enkele zachte kleur met lichte schakeringen. Een van de kenmerken is de hardheid en weerstand, zelfs in vochtige omgevingen zoals de Venetiaanse lagune, waar het voor het eerst werd gebruikt.

Marmorino fijn is een natuurlijke minerale wandbekleding voor fijne decoratieve afwerkingen op binnenmuren. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn esthetische effect, uniek als het goed wordt verlicht. Het wordt gebruikt in geavanceerde omgevingen, zoals ontvangstruimtes, kantoren, villa’s of badkamers als alternatief voor marmer en keramiek. Het getextureerde clair-obscur-effect kan al dan niet zichtbaar zijn, afhankelijk van de applicatietechniek.

MENGVERHOUDING:

Marmorino fijn wordt in pastavorm geleverd in emmers van 24, 16 en 8 kg.

Deze kunnen worden aangetint met onze vloeibare-en poederpigmenten.

VERBRUIK:

bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 0.300kg/m²/laag

TOEPASSING:

Marmorino Fijn is een natuurlijke minerale wandbekleding voor fijne decoratieve afwerkingen op binnenmuren. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn esthetisch effect, uniek als het goed wordt verlicht.

Marmorino Fijn wordt gebruikt in geavanceerde omgevingen, zoals receptieruimtes, kantoren en villa’s.

In de badkamer is Marmorino Fijn een alternatief voor marmer en keramiek. Het vakmanschap kan al dan niet zichtbaar zijn, afhankelijk van de toepassing. Het getextureerde clair-obscuur-effect kan al dan niet zichtbaar zijn afhankelijk van de applicatietechniek.

Marmorino Fijn moet worden aangebracht op gips (ruw of glad, nieuw of niet geïsoleerd. Reeds geverfde oppervlakken vereisen een grondige borstelbeurt om stof en oneffenheden te verwijderen. Gebruik waar nodig een kwast of roller om een laag Quartz Primer verdund met water ratio 100:40 aan te brengen, of Normal Primer 1 tot 7/8 verdund met water.

Breng minimaal 3 lagen Marmorino Medium aan met stalen troffel.

OPMERKING

bij het openen van de verpakking kan water op het materiaal aanwezig zjin, wat normaal is maar moet voor het tinten en het mixen verwijderd worden, eens getint en gemixt laat u het product 5 uur rusten voor gebruik. Breng afplaktape en beschermend materiaal aan over de plinten en rond ramen en deuren.

Niet aanbrengen bij temperaturen onder 5°c

Niet buiten aanbrengen als de muur geen bovenste bescherming heeft, zoals het uitsteeksel van een dak.

Eerste laag: Vergeet niet om een sterk licht parallel aan de muur te hebben en slechts aan één van de twee zijden van de muur aar je aan werkt te plaatsen. Op deze manier kunt u met de schaduw van de troffel de werkelijke staat van de afwerking zien. Om de zoveel tijd, tijdens de tweede en derde laag, moet het licht worden verplaatst zodat de muur niet te veel op één plek uitdroogt door de hitte van de lamp

De eerste aangebrachte laag kan wit of gekleurd zijn. De eerste lag wordt aangebracht met een metalen troffel met zichtbare bewegingen, die de onderliggende basis zullen vormen voor de laatste laag. Deze laag wordt dik aangebracht, waarbij ongeveer 600gr materiaal per m² wordt gebruikt. Het doel van het aanbrengen van de eerste laag is om een dikke, absorberende laag te verkrijgen waarop de volgende lagen kunnen worden aangebracht.

Om problemen te voorkomen bij het verwijderen van de afplaktape aan het einde van de klus, is het het beste om alle tape te vervangen wanneer de eerste laag bijna of helemaal droog is. Wanneer de eerste laag volledig is opgedroogd, normaal gesproken de volgende dag, wordt de tweede laag voorzichtig aangebracht met een grote metalen troffel met 400gr/m². Houd er altijd rekening mee dat het doel van deze laag is om een zo glad en gelijkmatig mogelijk oppervlak te leggen, en zorg ervoor dat er geen glimmende plekken ontstaan.

Aangezien glimmende plekken problemen kunnen veroorzaken bij het aanbrengen van de volgende laag, is het noodzakelijk om met een licht aanraking te werken, zonder te hard te drukken; houd een hoek van 40° aan met het blad van de troffel. als het aanbrengen van enkele tweede laag geen glad en egaal oppervlak geeft, moet u een nieuwe laag aanbrengen vlak voordat de tweede laag droog is. We raden aan om deze exgtra tweede laag aan te brengen, vooral wanneer de gewenste afwerking weinig textuur moet hebben of wanneer u een superieure, kwaliteitsvolle klus wilt klaren.

Hoewel je de laatste laag kunt aanbrengen zodra de tweede laag begint te drogen, wachten de meeste mensen liever tot de tweede laag volledig droog is vanwege het risico op vervellen. Breng de laatste laag aan op kleine oppervlakken (max 1 m² ) met een grote, of beter nog, middelgrote metalen spaan. Normaalgesproken zou je hoog op de muur moeten beginnen. Vegen op de ene troffeltoepassing na de andere; elke keer moeten de troffelbewegingen in een andere richting zijn dan de vorige, zodat u een harmonieus ontwerp krijgt. Aan het begin van elke beweging moet de troffel in een hoek van 30-35° ten opzichte van de muur staan, in de richting van het pleisterwerk dat u al hebt geplaatst. Terwijl u de vegende beweging voortzet, verwijdert u onmiddellijk overtollig materiaal door de hoek van de spatel te wijzigen in 40-45° terwijl u naar het gebied beweegt dat u eerder hebt aangelegd. Op deze manier houd u de nieuw gelegde pleister dun genoeg ten opzichte van de vorige toepassingen terwijl u het contactgebied tussen de nieuwe gelegde pleister en het gebied dat u al hebt gepolijst polijst. Aangezien het materiaal op je spatel na verloop van tijd uitdroogt, moet je af en toe het verdikte materiaal eraf schrapen, weggooien en vervangen door verse gips. Om naadloze toepassingen te bereiken wanneer u van de ene sectie naar de andere gaat, moet u zowel horizontaal als verticaal doorgaan. Normaal gesproken moet de toepassing worden voortgezet totdat de muur volledig is afgewerkt. als de muur groot is, heb je meer dan 1 persoon nodig om de afwerking aan te brengen; anders loopt u het risico lelijke overlappende sporen achter te laten. Met deze laag gaat u verder met het laatste polijsten, waarbij u herhaaldelijk over het oppervlak gaat met een schone metalen troffel die in verschillende richtingen wordt bewogen. Zorg ervoor dat de randen van het troffelblad altijd glad zijn door P240-360 schuurpapier te gebruiken. Als er met 3 personen wordt gewerkt, is het het beste dat 2 personen het materiaal snel polijsten en de 3e persoon alleen polijst. Voordat het droogt, maak het af met een zacht stoffen doek.

OPMERKING

zorg er bij het aanbrengen van de derde laag, maar vooral tijdens de polijstfase voor dat u de troffel zo beweegt dat de achterkant van de troffel direct in het pad van de voorkant van de troffel volgt. Dat wil zeggen, de beweging van de troffel MAG NIET loodrecht op de handgreep van de troffel zijn, maar evenwijdig daaraan. Als dit niet mogelijk is, moet de beweging van de troffel op de muur een hoek van 45° maken ten opzichte van zijn as (de handgreep).

Het doel van de derde laag is om een glad en glanzend oppervlak te verkrijgen. Glanzend betekent dat de porositeit zoveel mogelijk is verminderd. U moet begrijpen dat wanneer het materiaal begint te drogen, het krimpt en microporiën opent. Hoe meer microporiën er zijn, hoe minder glanzend het oppervlak zal zijn. Als de derde laag te dik is, hetzij per ongeluk of door noodzaak (in het geval dat de vorige laag niet glad genoeg was), is de afwerking mogelijk niet glanzend genoeg. Om dit te voorkomen, verdient het de voorkeur om de derde laag in twee lagen aan te brengen. Eerst door een snelle laag aan te brengen op een oppervlakte van een vierkante meter zonder te polijsten, en dan door nog een keer een laag aan te brengen, dit keer het polijsten voltooiend zoals hierboven beschreven.

Zorg er tijdens het aanbrengen voor dat het werkgebied niet te vochtig of te warm is om problemen met de verwerkingstijden te voorkomen.

Bij Classic raden we aan om, zodra het volledig droog is, na minstens 24 uur, onze natuurlijke bijenwas te gebruiken, gekleurd met hetzelfde pigment dat u voor het stucwerk hebt gebruikt. Het zorgt voor een meer verfijnde, “rijkere” afwerking en vermindert lichte vlekken.

Onthoud dat wanneer u onze Marmorino aanbrengt, het niet te moeilijk moet zijn. Als het te moeilijk lijkt, stop dan en probeer te begrijpen wat het probleem is.

OPMERKING

Breng dit product voor buiten niet aan op winderige of regenachtige dagen om een doorlopende laag zonder lineaire onderbrekingen op de muur te verkrijgen.

BESCHERMING en ONDERHOUD:

Marmorino is dankzij het gladde oppervlak een afwerking die niet snel vies wordt. Wij adviseren echter de volgende beschermende behandelingen.

Interieurs

Na minimaal 24 uur kan minimaal één laag van het volgende worden aangebracht:

Een laag Natural Bee’s Wax om waterdichtheid en algemene bescherming tegen vuil te verkrijgen. Het maakt het oppervlak glanzender.

Een laag Marseille Soap waterdichting. Hierdoor ziet het oppervlak er niet glanzender uit en geeft het een mooie eigenaardige zachte aanraking.

Exterieur

Ga na minimaal 72 uur bij 20°C of hoger verder met kleurloze, doordringende HydroCalce, ontwikkeld om pleisteroppervlakken buiten te beschermen.

GERELATEERDE PRODUCTEN:

Universele primer; Kwartsprimer; Natuurlijke bijenwas; Marseillezeep; hydrokalk; Fijne was

ADDITIEVEN:

Terracotta

HULPMIDDELEN:

Metalen troffels met afgeronde hoeken (groot, medium, klein); Schraper; Troffel voor hoeken; Niet-geweven stof.


https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…

https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…


Bewaar dit product voor later