MARMORINO VELVET 16kg De fluweelste van alle marmorino

00013
€206,32
MARMORINO VELVET FLUWEEL EN ZACHT VOOR DE MODERNITEIT VAN UW INTERIEUR
Op voorraad
1
Productgegevens

MARMORINO VELVET

Een moderne opaque Marmorino Veneziano

Deze opaque versie van Venetiaans Marmorino wordt exclusief geproduceerd door Stucco Italiano.

Het is een van de meest elegante wandafwerkingen op basis van kalk die de grootste verscheidenheid aan esthetische mogelijkheden biedt. De enigszins ruwe en ondoorzichtige afwerking voelt fluweelachtig aan met het typische clair-obscur-uiterlijk van fijn suède.

Met dit materiaal kan ook een demascus effect worden verkregen, met zachte patronen in reliëf.

Dit is een van de meest elegante wandafwerkingen op basis van kalk die de grootste verscheidenheid aan esthetische mogelijkheden biedt. De enigszins ruwe, ondoorzichtige en vlakke afwerking voelt fluweelachtig aan met het typische clair-obscur-uiterlijk van fijn suède of zeemleer.

Deze fluweelachtige look wordt bereikt door de grote hoeveelheden cellulose microvezels in het materiaal. Dit maakt het zeer duurzaam en elastisch, en daardoor beter bestand tegen scheuren als de onderliggende pleister scheurt.

Het Marmorino Velvet-effect bootst het vermogen van dit zachte leer na om te gloeien met zacht licht en schaduw. Het gevoel van zeem is ook duidelijk voelbaar.

BIOLOGISCH:

Van dit product is een 100% natuurlijke versie beschikbaar. Deze biologische versie behoudt het gebruiksgemak en de esthetische schoonheid van het origineel, terwijl alle chemicaliën worden uitgesloten ten gunste van plantaardig zetmeel en cellulose, melkderivaten en, voor de poederversie, puzzolane middelen. deze is wel op bestelling

MENGVERHOUDING:

Marmorino Velvet komt in pastavorm van 16kg en 24kg, de ecologische versie komen in poedervorm van 16kg, die te mengen is met water op een ratio van 100:32-40

deze kunnen aangetint worden met onze vloeibare-en poederpigmenten.

VERBRUIK:

bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 0.6-1.1kg/m²/laag.

TOEPASSING:

Niet aanbrengen bij temperaturen onder 5°C / 41°F.

Zorg er tijdens het aanbrengen voor dat het werkgebied niet te vochtig of te warm is om problemen met de verwerkingstijden te voorkomen.

Benodigd gereedschap voor het aanbrengen: een normale grote troffel, een goede grote troffel, een plastic troffel, een sponsspaan.

Bescherming van het werkgebied: Plaats afplaktape en beschermend materiaal over de plinten en rond ramen en deuren.

Breng één laag Primer Quartz aan met een roller of kwast op een gelijkmatig glad, schoon oppervlak en laat het volledig drogen (3-5 uur). Het is noodzakelijk om de primer op alle oppervlakken aan te brengen met uitzondering van pleisters van kalk en zand. Deze hebben een vergelijkbare samenstelling als marmorino.

VOORBEREIDING VAN HET MARMORINO-MATERIAAL – KLEUREN Na het openen van de container Velvet Marmorino, verwijder al het water op het oppervlak en meng gedurende ongeveer 30 seconden met een elektrische mixer tot homogeniteit. Voeg het kleurpigment toe en meng tot de kleur helemaal egaal is. Om de juiste kleur te kiezen en te mengen, leest u de “Algemene regels voor juiste kleurmenging” beschreven in ons kleurensysteem. Vergeet niet dat kalk zijn viscositeit verliest als hij eenmaal geschud is. Als het materiaal na het mengen te los is, wacht dan 6 tot 8 uur voordat u het gebruikt.

Vergeet niet om een sterk licht parallel aan de muur te hebben en slechts aan één van de twee zijden van de muur waar je aan werkt te plaatsen (meestal aan dezelfde kant waar andere lichtbronnen vandaan komen, zoals de ramen).

Op deze manier kunt u met de schaduw van de troffel de werkelijke staat van de afwerking zien. Om de zoveel tijd, tijdens de tweede en derde laag, moet het licht worden verplaatst zodat de muur niet te veel op één plek uitdroogt door de hitte van de lamp.

1. Breng met een metalen troffel een dunne, gelijkmatige laag ‘Marmorino Velvet’ aan over het gehele oppervlak. Maak niet te veel ribbels en laat het volledig drogen (6-8 uur).

De eerste laag kan wit zijn, zelfs als u van plan bent een gekleurde afwerking te hebben. Als de uiteindelijke kleur donker moet zijn, kunt u het beste de afplaktape rond deuren, ramen en plinten verwijderen en de tape opnieuw aanbrengen; anders kan er een witte strook zichtbaar zijn wanneer de tape uiteindelijk wordt verwijderd.

Verwijder daarom de tape en plaats deze terug op ongeveer 1/16” afstand van de originele positie van de tape.

2. Tweede laag: als u de tweede laag zo gelijkmatig mogelijk aanbrengt met een metalen troffel, krijgt u weinig of geen donker en licht effect, maar als u het “slecht” aanbrengt, dat wil zeggen met gebieden met meer materiaal dicht bij gebieden met minder materiaal krijg je meer van het clair-obscur-effect, vooral bij donkere kleuren. Als alternatief kunt u, om het zeemeffect te vergroten, de wanden licht en gelijkmatig bevochtigen net voordat u de tweede laag aanbrengt.

Sommige gebieden zullen vochtiger blijven dan andere, wat zal resulteren in een oppervlak met zowel gladde als ruwe gebieden na de laatste egalisatiefase.

Om deze laag aan te brengen, moet u ervoor zorgen dat de bladrand van de troffel altijd schoon en vrij van onvolkomenheden is. De rand kan worden schoongemaakt met schuurpapier P360.

Meestal wordt de tweede laag over het gehele oppervlak aangebracht voordat de derde laag wordt aangebracht. Maar op grote oppervlakken in hete, droge omstandigheden kan het nodig zijn om een tweede persoon de derde laag aan te laten brengen terwijl de eerste persoon de tweede laag afwerkt.

3. De derde laag moet worden aangebracht voordat de tweede laag volledig is opgedroogd.

Om te herkennen wanneer dit is, moet u vaststellen dat het water dat op het oppervlak stond is geabsorbeerd, maar dat de pleister er nog steeds licht vochtig uitziet.

De tweede laag zou bijna het krimpproces moeten hebben voltooid dat typisch optreedt bij producten op basis van kalk. Bij ideale kamertemperaturen gebeurt dit na ongeveer 15 minuten, de tijd die gewoonlijk nodig is om de tweede laag op een middelgrote muur aan te brengen.

4. De derde laag wordt over dit vlakke oppervlak aangebracht.

Er is geen speciale zorg nodig bij het aanbrengen, aangezien deze laatste laag vrijwel onmiddellijk zal worden gladgestreken met een droge spons.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd u moet wachten voordat u de sponsvlotter gebruikt, omdat dit afhangt van hoe absorberend de muur is en wat de temperatuur is. Je zult weten of het te vroeg is, want je zult kleine richels zien ontstaan als je de spons gebruikt. Over het algemeen moet de pleister vochtig genoeg zijn om het oppervlak glad te maken door de spons meerdere keren in tegengestelde veegrichtingen te bewegen. Dit zal putten opvullen en richels afvlakken zonder sporen op de muur achter te laten.

5. De sponsvlotter moet van tijd tot tijd worden schoongemaakt van overtollig marmorino dat zich ophoopt op het oppervlak. Om dit te doen, schraapt u voorzichtig het oppervlak van de sponsvlotter op de rand van een metalen troffel en schraapt u vervolgens de overtollige marmorino in een container om later opnieuw te gebruiken.

6. Voordat het volledig droog is, gaat u over de muur met een plastic troffel met gladde, afgeronde randen. Net als bij het gebruik van de sponsvlotter, weet u door observatie wanneer u deze fase van het afvlakkingsproces moet uitvoeren. Het is te vroeg om de plastic troffel te gebruiken als u kleine richels in het pleisterwerk achterlaat en te laat als u de ruwheid die overblijft na het gebruik van de sponsspaan niet kunt gladstrijken.

7. De plastic troffel moet bijna plat op de muur worden gedrukt (met een hoek van 25-30°) en in tegengestelde veegrichtingen bewegen om ribbels te voorkomen.

Het is raadzaam om een sterke lichtbron evenwijdig aan de muren te gebruiken bij het gladstrijken van het oppervlak om onvolkomenheden te detecteren die ontstaan wanneer u de troffel over het oppervlak beweegt. De muur is af als hij tegen het licht in bijna glimmend lijkt. Je zult zien – vooral bij donkere kleuren – dat de meest vloeiende delen het donkerst lijken.

8. Verwijder alle tape en beschermend materiaal voordat de pleister volledig droog is om te voorkomen dat de getapete rand afbladdert en scheurt. In feite kan de tape worden verwijderd net voor de laatste fase waarin u de plastic troffel gebruikt.

Met dit veelzijdige materiaal kan een aantal speciale effecten bereiken.

Marmorino Velvet met wax

Als het helemaal droog is, kan het met onze bijenwax op waterbasis (Natural Wax) een onderscheidende kleur krijgen. Als een natuurlijk getinte bijenwax wordt gebruikt op een donkergekleurde Velvet Marmorino, krijgen de kleine putjes en krassen op het oppervlak een witte kleur omdat de was van nature licht van kleur is. Anders kan de was in bijna elke kleur worden getint, waardoor u een verscheidenheid aan effecten kunt verkrijgen, van een antieke patina tot een artistieke look met een sterke visuele impact.

Merk op dat je met onze was en kleurstoffen altijd de kleur kunt veranderen, zelfs met het verstrijken van de tijd. Om de wax lichter te maken, hoef je alleen maar onze “White Powdered Dye” toe te voegen; om het donkerder te maken, tint het met de kleur van uw keuze. Het is altijd aan te raden om de kleur uit te proberen op een proefbord of op een niet zo zichtbaar deel van de muur.

Onze metallic glitter- of parelmoerwaxen kunnen ook worden gebruikt om gesluierde effecten te krijgen.

Demascus effect

Een Demascus-effect kan worden verkregen door een zeer dikke tweede laag Velvet Marmorino aan te brengen en er onmiddellijk overheen te gaan met een volledig vlakke, metalen troffel die altijd in dezelfde richting beweegt (horizontaal of verticaal). Op deze manier ontstaan er richels die voor het drogen licht moeten worden aangedrukt met een plastic of metalen troffel.

Andere effecten

U kunt in de laatste fase van het gladstrijken een metalen troffel gebruiken in plaats van een plastic troffel om donkere vlekken op het afgewerkte oppervlak achter te laten. Deze worden overgebracht van de metalen troffel naar de meest gladde gebieden. Dit effect wordt meestal gebruikt op donkere afwerkingen.

Om de afwerking fluweelzachter te laten aanvoelen, kunt u het oppervlak licht opschuren (na 48 uur) met schuurpapier P 220-360 (hierdoor komen de cellulosevezels omhoog) en daarna het stof afborstelen.

BESCHERMING en ONDERHOUD:

Breng onze natuurlijke wax aan als de eenvoudigste vormvan bescherming zonder het uiterlijk van uw afwerking te veranderen.

Zorg erbij donkere kleuren voor dat u het in dezelfde kleur als het stucwerk kleurt,aangezien onze bijenwax een beetje wit is. Breng het zoals het is aan opdonkere kleuren voor speciale effecten.

OF Breng onze acrylwax voor vloeren aandie waterdichtheid en bescherming tegen alle soorten vuil garandeert. Er zijndrie soorten beschikbaar: Mat, Semi-gloss en Glossy, die de glans op VelvetMarmorino verhogen. Breng het aan, verdund met water van 70-100%, bij voorkeurmet een spuitfles of een borstel.

Om het waterdicht te maken, kunt u onze gipsafdichting op basis van kalk aanbrengen (Hydroclace). Wanneer u een product op waterbasis op een donkere afwerking aanbrengt, zorg er dan voor dat u het niet te veel doorweekt om te voorkomen dat er zout van de bodem naar boven komt, wat de kleur kan verkleuren.

De meest praktische manier om dit type afwerking schoonte maken is met een witte rubberen gum of schuurpapier (P 220-320). Het is heeleenvoudig om de meeste vuile plekken schoon te maken door simpelwegschuurpapier te gebruiken en de poederresten af te stoffen.

GERELATEERDE PRODUCTEN:

Universele primer; Primer-kwarts; Hydrokalk

HULPMIDDELEN:

Metalen troffels met afgeronde hoeken (groot, medium, klein); Schraper; Sponsvlotter voor fluweel, plastic troffel.


https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…

https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…Bewaar dit product voor later