STARS 24kg – Grove sierpleister met zilver mica vlokken

00015-1
€232,12
PUUR ELEGANT EN TRADITIONEEL MET ZILVER EN MICA
Vooruitbestellen
1
Productgegevens

STARS

Grove sierpleister met zilver mica vlokken

Vaak komt schoonheid voort uit eenvoud, gecombineerd met een kostbaar detail. Hetzelfde geldt voor deze afwerking: een eenvoudige pleister die prachtig wordt wanneer hij wordt verrijkt met vlokken van natuurlijk zilver.

Deze afwerking lijkt erg op Dolomia, met het enige verschil in de kleur van de mica’s, die natuurlijk zilver is.

Stars kan zowel op buiten- als binnenmuuroppervlakken worden aangebracht. Klik om meer te weten te komen over de bescherming en het onderhoud van Stars in binnen- en buitencontexten.

Van Stars is een 100% natuurlijke versie beschikbaar. Deze biologische versie handhaaft het gebruiksgemak en de esthetische schoonheid van het origineel, terwijl alle chemicaliën worden uitgesloten ten gunste van plantaardig zetmeel en cellulose, melkderivaten en, voor de poederversie, puzzolane middelen.

GREEN LEED:

Dolomia draagt bij aan het behalen van een Green Leed-certificaat voor duurzame materialen, aangezien het tot 61% van het totale gewicht gerecycleerd of pre-consumer materiaal gebruikt.


MENGVERHOUDING:

Stars komt in pastavorm van 24kg dat aangetint kan worden met onze vloeibare en poederpigmenten.

VERBRUIK:

bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 1.85kg/m2/laag

TOEPASSING:

Stars kan worden aangebracht op kalk- of gipspleister, cement, gipsplaat, spaanplaat, medium density, OSB (de naden moeten zodanig worden samengevoegd dat een doorlopend, glad oppervlak wordt gegarandeerd), zelfs als de oppervlakken al zijn geverfd. Afbladderende verf moet worden verwijderd. Naast de kalkzandpleister moeten alle andere oppervlakken worden behandeld met een acrylkwartsprimer voordat het stucwerk wordt aangebracht.

Als u op een oude of geverfde muur werkt, breng dan een laag “Quartz Primer” aan op het oppervlak (het is niet nodig voor nieuwe kalkzandpleisters), waarbij u voorzichtig bent om oude verf te verwijderen en stof van de muur te verwijderen.

Wacht 2 tot 3 uur (de primer moet droog zijn) om de eerste laag Stars aan te brengen met een stalen troffel en gelijkmatig over de muur te verdelen.

Als het helemaal droog is, kunt u de tweede laag aanbrengen. Zorg ervoor dat u de oppervlakken gelijkmatig maakt met een rubberen troffel (sponsspaan) met een cirkelvormige beweging een paar minuten na het aanbrengen, maar voordat het stucwerk begint uit te harden.

Een bijzonder effect kan worden bereikt door het stucwerk met een troffel aan te drukken voordat het hard wordt.

Het is ook mogelijk om dit als “fresco” te schilderen, met water en kleurpigmenten tijdens het droogproces of nadat het volledig droog is met was en kleurpigmenten.

AANVULLENDE SUGGESTIES VOOR DE TOEPASSING:

Hier zijn enkele suggesties voor het aanbrengen van kalkpleisters en stucwerk. Dit zijn suggesties om altijd in gedachten te houden bij het aanbrengen van Marmorino, Intonachino, Dolomia, Stars, Calcite en andere op kalk gebaseerde producten.

Een kalkpleister (en ook cement) kan afhankelijk van de droogtijd kleurveranderingen vertonen. De algemene vuistregel is echter dat hoe langzamer het droogt, hoe donkerder de resulterende kleur. Bij marmorino is een donkerdere tint ook gerelateerd aan de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend tijdens de polijstfase.

Het is gebruikelijk om kalkpleister aan te bevelen bij een minimale omgevingstemperatuur van 5°C (41°F), maar de ervaring leert dat als je kleurverschillen wilt vermijden, de minimumtemperatuur hoger moet zijn.

Dit hangt ook samen met twee andere factoren: de relatieve vochtigheid van de lucht die de droogtijd bepaalt en dus ook de toon van de kleur, en tot slot, en minstens zo belangrijk, de absorptie van de ondergrond.

Daarom moet u bij het aanbrengen van kalkpleister rekening houden met deze drie factoren. Het is moeilijk om precieze richtlijnen te geven. Het hangt sterk af van de ervaring van de technicus, die in ieder geval rekening moet houden met deze factoren en de eigenschappen van de materialen moet begrijpen.

Voor de ondergrond: de ideale pleister is er een die over het hele oppervlak dezelfde hoeveelheid absorptie heeft. Als er betonnen delen onder het pleisterwerk zijn (bijvoorbeeld rond ramen of langs het gebied waar twee verdiepingen van een gebouw samenkomen), is het mogelijk dat er met een dunne laag pleister verschillende hoeveelheden absorptie zijn. Als de temperatuur en vochtigheid goed genoeg zijn om een snelle absorptie te garanderen, hebben deze verschillen in absorptiesnelheden geen invloed op de kleur. Maar als er lage temperaturen of hoge luchtvochtigheid zijn, worden de gebieden die langzamer absorberen donkerder.

Het wordt vaak aanbevolen om eerst een primer aan te brengen. Dit is niet echt genoeg om een gelijkmatige absorptiegraad over het hele gebied te garanderen, maar het is altijd een goed idee. De kwaliteit van de primer is vooral belangrijk wanneer de omstandigheden minimaal zijn.

Onthoud dat alleen de ervaring goede resultaten kan garanderen. Er is echter één regel, onafhankelijk van de zuiging van de ondergrond, de luchtvochtigheid moet ongeveer 84% zijn en de temperatuur mag niet lager zijn dan 7°C (45°F).

Houd er altijd rekening mee dat de temperatuur en vochtigheid gedurende de gehele droogtijd binnen deze aanbevolen limieten moeten blijven. De technicus mag niet vergeten dat als hij het materiaal ’s middags aanbrengt, het ’s nachts koudere temperaturen kan ondergaan, waardoor het buiten de aanbevolen limieten kan komen voordat het droog is.

Een laatste ding om te onthouden is dat de wind ook een rol kan spelen en kan helpen de droogtijd te versnellen.

Als we weten dat de ondergrond verschillende absorptieniveaus heeft en de atmosferische omstandigheden niet optimaal zijn, is een advies om de eerste laag twee keer aan te brengen (Marmorino of Intonachino). Of, in kleine gebieden, zoals op beton boven ramen, kunt u extra materiaal alleen op dat lokale gebied aanbrengen voordat u de eerste laag op de rest van het oppervlak aanbrengt, waarbij u duidelijk de randen van de plaatselijke toepassing vervaagt.

Als de ondergrond een gelijkmatige absorptie heeft en u al het werk aan één kant van het gebouw op dezelfde dag doet, kunt u natuurlijk tot aan de rand van de aanbevolen limieten gaan, aangezien een kleine kleurverandering van de ene kant naar de andere niet zal werken. zichtbaar zijn.

BESCHERMING:

Wij adviseren de volgende beschermende behandelingen:

Buitenoppervlakken: Na minstens 72 uur (gedurende welke de afwerking tegen regen moet worden beschermd) bij een temperatuur boven 5°C, ga verder met kleurloze, doordringende Hydrocalce-oppervlaktebescherming, ontwikkeld om kalkhoudende pleisteroppervlakken te beschermen tegen gemorst vuil water.

Binnenoppervlakken: Het is mogelijk om de afwerking te behandelen met onze natuurlijke bijenwas, die in een vergelijkbare tint moet worden gekleurd als die van de afwerking, om afzetting van lichte was op donkere tinten te voorkomen.

GERELATEERDE PRODUCTEN:

Universele primer; Kwartsprimer; hydrocalce; Bijenwas

ADDITIEVEN :

Mica, Ebano-poeder, gemalen marmer, zout- en peperzand

HULPMIDDELEN :

Metalen troffels met afgeronde randen (groot, medium, klein);Schraper; Sponsvlotterrubber, plastic troffel


https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…


Bewaar dit product voor later