TADELAKT 16kg – Waterdichte glanspleister op natuurlijke basis

00002-1
€210,28
DE MARRAKESH DROOM VOOR UW BADKAMER EN WELLNESS
Op voorraad
1
Productgegevens

TADELAKT

DE MARRAKESH DROOM VOOR BADKAMER EN WELLNESS

Gladde en glanzende traditionele Marokkaanse wandafwerking

Deze waterdichte kalkpleister is afkomstig uit Marokko, waar het traditioneel wordt gebruikt in de Hammams (stoombaden) en Riads van Marrakech. Het wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en uiterlijk dat doet denken aan exotische oorden.

Het heeft een glad uiterlijk, dat enigszins glimmend is zoals Marmorino Veneziano, maar dikker is en een delicate textuur heeft.

Tadelakt is een natuurlijke pleister op kalkbasis die zowel decoratief als waterdicht is. Deze traditionele Marokkaanse wandafwerking, afkomstig uit de regio Marrakesh, is de traditionele wandafwerking die te vinden is in Hammams, het Marokkaanse stoombad en in de riads van Marrakesh. Tadelakt, herontdekt in Europa, wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling die doet denken aan exotische oorden.

Het heeft een glad uiterlijk, dat licht glanzend is zoals Marmorino Veneziano, maar dikker en met een andere textuur. Het is zeer duurzaam, waterafstotend, maar toch ademend.

BIOLOGISCH:

Van dit product is een 100% natuurlijke versie beschikbaar. Deze biologische versie handhaaft het gebruiksgemak en de esthetische schoonheid van het origineel, terwijl alle chemicaliën worden uitgesloten ten gunste van plantaardig zetmeel en cellulose, melkderivaten en, voor de poederversie, puzzolane middelen.

MENGVERHOUDING:

Zowel de normale als de ecologische versie komen in poedervorm van 16kg, die te mengen zijn met water op een ratio van 100:40

deze kunnen aangetint worden met onze vloeibare-en poederpigmenten.

VERBRUIK:

bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 0.6kg/m²/laag

TOEPASSING:

Let op: Dit is een beschrijving van de normale toepassing.

Benodigd gereedschap voor toepassing: een normale grote spaan, een goede grote spaan, een middelgrote goede spaan, een zachte doek.

Bescherming van het werkgebied: Plaats afplaktape en beschermend materiaal over de plinten en rond ramen en deuren.

Niet aanbrengen bij temperaturen onder 5°C (41°F).

Hier is wat advies om Taledakt gemakkelijk toe te passen.

We hebben enkele opmerkingen toegevoegd om deze moderne applicatiemethode te vergelijken met de antieke of traditionele Marokkaanse methode. Er moet echter worden opgemerkt dat ze in Marokko steeds vaker modernere applicatiemethoden gebruiken om een jonger, verfijnder effect te geven in vergelijking met de ruwere, meer rustieke methoden die gebruik maken van niet-geavanceerde gereedschappen en arme, ongeraffineerde producten.

De voorbereiding van de ondergrond is vergelijkbaar met die van Marmorino Veneziano. De ideale ondergrond is nieuw pleisterwerk bestaande uit kalk, een beetje cement en zand. Het kan ook over oude ondergronden worden aangebracht, zolang deze niet verkruimelt en is behandeld met een primer.

Meng een container van 20 kg materiaal met ongeveer 6,5 – 7,0 liter water. Als het materiaal eenmaal goed gemengd is, kan het gekleurd worden en vervolgens ongeveer een half uur rusten. Vervolgens kan het dezelfde dag of de volgende dag worden aangebracht. (Het materiaal blijft nog enkele dagen goed als het in een afgesloten verpakking wordt bewaard, uit de buurt van hitte. Het is echter het beste om het binnen 2 of 3 dagen aan te brengen.) 4. Nadat de ondergrond is voorbereid, wordt de eerste laag, al dan niet getint (wit), aangebracht met een metalen spaan. (Bij de traditionele Marokkaanse methode wordt het aangebracht met een gereedschap dat lijkt op een Zwitserse troffel, waardoor een licht golvend oppervlak ontstaat.) Laat de eerste laag volledig drogen (een nacht). Onthoud dat een deel van het patroon dat overblijft in de eerste laag zichtbaar zal zijn in het voltooide werk.

Voordat we met de tweede laag beginnen, adviseren we, zoals we doen in de instructies voor Marmorino Veneziano, om alle beschermende tape te vervangen. Breng voor de tweede laag het materiaal met de kleur van uw voorkeur aan met een grote metalen troffel.

Net als bij Marmorino Veneziano, moet het over het gehele oppervlak worden aangebracht, waarbij eventuele sporen van de troffel worden gladgestreken, rekening houdend met het feit dat eventuele sporen die in dit stadium zijn achtergelaten zichtbaar blijven in het uiteindelijke oppervlak. (Voor degenen die een volledig glad oppervlak wensen, ga over het hele oppervlak met een met een sponsvlotter.)

Laat het een beetje drogen totdat het zijn glans verliest die te wijten is aan een teveel aan water. Op sommige plaatsen zie je een lichte oplichting van de kleur. Op dit punt kunt u de derde laag aanbrengen met hetzelfde materiaal en dezelfde grote troffel of een kleinere als u dat wilt. Het belangrijkste is om een troffel met scherpe randen te gebruiken. Breng een dunne laag aan en druk (verenig) de tweede en de derde laag in één dikte.

U zult meerdere keren over het oppervlak moeten gaan, waarbij u de troffel altijd in verschillende richtingen moet bewegen totdat u de gewenste afwerking hebt bereikt. Als je tijdens deze fase bubbels ziet verschijnen, moet je nog even wachten voor de laatste polijstfase. Het is voordelig om in de laatste fase van het polijsten een plastic troffel te gebruiken. Op dit punt in traditionele Marokkaanse toepassingen wordt het polijsten gedaan met een gepolijste steen die, gezien zijn ronde vorm, de vakman in staat stelt het golvende oppervlak te volgen dat in de voorgaande lagen is gecreëerd met de Zwitserse spaan.

Als de Tadelakt helemaal droog is, meestal na een dag of langer, kan hij worden beschermd met een speciale Marokkaanse zeep (dezelfde die nog steeds wordt gebruikt in het openbaar, Marokkaanse baden) die is gemaakt van olijfolie. De zeep wordt zo uitgesmeerd of tot 100% verdund met zoveel water als gewenst. Aangezien deze zeep erg donker is, raden we aan om deze goed te verdunnen wanneer deze op lichte kleuren wordt aangebracht om ongewenste verkleuringen te voorkomen. Normaal gesproken moet het worden aangebracht met een metalen troffel en over het oppervlak wrijven totdat het volledig is opgenomen. Eventuele overtollige zeep kan na ongeveer 10 minuten met een doek worden verwijderd.

BESCHERMING en ONDERHOUD:

Tadelakt is dankzij het gladde oppervlak een afwerking die niet snel vuil wordt. Wij adviseren echter de volgende beschermende behandelingen.

Als de Tadelakt helemaal droog is, meestal na een dag of langer, kan hij worden beschermd met een speciale Marokkaanse zeep (dezelfde die nog steeds in het openbaar wordt gebruikt, Marokkaanse baden) die is gemaakt van olijfolie.

De zeep wordt zo uitgesmeerd of tot 100% verdund met zoveel water als gewenst. Aangezien deze zeep erg donker is, raden we aan om deze goed te verdunnen wanneer deze op lichte kleuren wordt aangebracht om ongewenste kleurveranderingen te voorkomen.

Normaal gesproken moet het worden aangebracht met een metalen troffel en over het oppervlak wrijven totdat het volledig is opgenomen. Eventuele overtollige zeep kan na ongeveer 10 minuten met een doek worden verwijderd.

Opmerking: om een zeer sterke en duurzame bescherming tegen water te krijgen, raden we aan om een waterdichtingsmiddel zoals onze Hydrocalce aan te brengen voordat je de Marokkaanse zeep aanbrengt.

GERELATEERDE PRODUCTEN:

Universele primer; Kwartsprimer; Primer; Marokkaanse zeep bleek of donker; hydrocalce; Bijenwas; Minerale wax.

DECORATIEVE TOEVOEGINGEN:

Ebano-poeder, gemalen marmer, parelmoer

HULPMIDDELEN :

Metalen troffels met afgeronde hoeken (groot, medium, klein); Schraper; Troffel voor hoeken, niet-geweven stof, steen voor tadelakt

Bewaar dit product voor later