VENETIAN FACADE 16kg – Satijnzachte Gevelpleister

00004
€176,23
FIJN GEVELPLEISTER MET KARAKTER
Op voorraad
1
Productgegevens

VENETIAN FACADE

Een sterkere Marmorino voor duurzame buitenmuren

Het is een hydraulische Venetiaanse pleister op basis van kalk met weinig beweging en gesatineerde look. Door zijn unieke samenstelling is hij sterker en beter bestand tegen schimmels en algen. Het houdt zichzelf schoon en is sneller aan te brengen dan Marmorino.

Dankzij zijn eigenschappen is Venetian facade ideaal voor buiten, zelfs in gebieden met een zeer vochtig of ruw klimaat. Het is perfect geschikt voor natte ruimtes zoals sauna’s en binnendouches.


MENGVERHOUDING:

Façade komen in poedervorm van 16kg, die te mengen zijn met water op een ratio van 100:30

Façade kan aangetint worden met onze vloeibare-en poederpigmenten.


VERBRUIK:

bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 1kg/m²/laag


TOEPASSING:

De ideale ondergrond om Façade op aan te brengen is schraapmortel samengesteld uit kalk of kalkcement en zand.

Voor oud, reeds geverfd pleisterwerk: borstel het grondig af en breng een laag Primer Quartz en vervolgens een laag Stucco Lava aan. Zorg ervoor dat de oude verf niet loslaat voordat u de primer aanbrengt.

Uitstekend drogend en natuurlijk schimmelwerend vermogen. Voor binnen of buiten.

Benodigd gereedschap voor aanbrengen: Normale grote troffel, middelgrote troffel, sponsspaan.

Façade wordt geleverd in poedervorm in plastic zakken gevuld in een PVC emmer . De beste manier om het te mengen is in een cementmenger die groot genoeg is voor 5 of 6 zakken. Hierdoor kunt u een hele muur bepleisteren met een pleister van dezelfde dichtheid omdat deze uit dezelfde menging komt.


Je hebt een slang nodig met een spuitstuk dat klaar is voor gebruik.

Niet aanbrengen bij temperaturen onder de 5°C (41°F) of bij een relatieve luchtvochtigheid < 90%. Als de temperatuur te dicht bij het vriespunt of te heet is, niet aanbrengen. Bij hoge temperaturen de muur goed afspuiten met voldoende water alvorens met aanbrengen te beginnen.

Voeg voldoende water toe – gemiddeld is 3 liter per zak van 16 kg – zodat de pleister gemakkelijk aan te brengen is. Met een beetje ervaring kun je de juiste hoeveelheid water toevoegen voor de gewenste dichtheid.

De eerste laag: Aanbrengen met een metalen troffel, beginnend op de bovenhoek van de muur. De dikte van deze afwerkingslaag dient ongeveer 3 kg per m2 te zijn. Elke zak moet 5 m² beslaan De tweede laag: Zodra de eerste volledig droog is (zelfs onder het oppervlak), kan de tweede laag worden aangebracht. Als het vanwege hoge temperaturen nodig is, kunt u het gehele oppervlak gelijkmatig besproeien met voldoende water.

Breng de tweede laag aan zoals de eerste en zorg ervoor dat u naadloos van het ene gebied naar het andere werkt. Normaal gesproken is het het beste om meerdere mensen tegelijkertijd te laten werken met één persoon per 10-15 m2.

Als 1 of 2 mensen de pleister aanbrengen, volgt een ander het oppervlak glad met een sponsspaan, nat of droog.

Wanneer het aanbrengen is voltooid en de pleister begint uit te harden, begint u met het eerste wassen van het oppervlak. Zorg ervoor dat het oppervlak hard genoeg is, zodat de pleister niet wordt weggespoeld, maar voordat deze begint te drogen. Gebruik een grote sponsvlotter. Maak de spons goed nat in een emmer schoon water. Het idee is om de bovenste laag kalk weg te spoelen zodat de kleine, gekleurde marmerkorrels zichtbaar worden.

Laat de muur na het afwassen met rust totdat het water is verdwenen en het oppervlak begint te drogen. Dit duurt meestal 30 minuten tot 3 uur. Bij koud, vochtig weer kan het nodig zijn een nacht te wachten.

De laatste wasbeurt moet worden gedaan door 2 of 3 personen, altijd beginnend in een bovenhoek van de muur. Een of twee mensen moeten met een grote vlotterspons en een emmer schoon water of een tuinslang het oppervlak wassen totdat de gekleurde marmerkorrels zichtbaar zijn. Een derde persoon volgt achter de muur en spoelt voorzichtig alle kalk weg zonder druipsporen achter te laten.

TOEPASSINGSVARIATIES EN SUGGESTIES VOOR FACADE:

Als u binnen werkt of het is onmogelijk om een tuinslang te gebruiken, kan het wassen worden gedaan met behulp van meerdere emmers schoon water die met de hand worden aangebracht. Om de grote spons schoon te maken die u tijdens de laatste wasbeurt gebruikt, kunt u de kuip gebruiken die wordt gebruikt door tegelleggers met rollen, of gewoon de rand van de gespoelde spons op de rand van de emmer schrapen die alleen wordt gebruikt om vuil, gipswater op te vangen.


ONDERHOUD en BESCHERMING:

Façade is een afwerking die per definitie mooier wordt met het verstrijken van de tijd en die daarom normaal gesproken geen enkele vorm van bescherming nodig heeft. Wij adviseren echter de volgende beschermende behandeling.

Na minimaal 48 uur bij een temperatuur boven 5°C, ga verder met de kleurloze, doordringende Hydrocale oppervlaktebescherming, ontwikkeld om kalkhoudende pleisteroppervlakken te beschermen tegen morsen van vuil water.


Interieur: Beeswax / Mineral Wax / Marseille Soap/ Hydrocalce

Exterieur: Hydrocalce

Natte zone’s: PU1C


GERELATEERDE PRODUCTEN:

Kwartsprimer


DECORATIEVE TOEVOEGINGEN:

Ebano-poeder, glasaggregaten, glitters, mica, gemalen marmer, parelmoer, peper- en zoutzand, terracottapoeder, metalen bijenwax,


HULPMIDDELEN:

Metalen troffels met afgeronde hoeken (groot, medium, klein); Schraper; Sponsvlotter voor fluweel, plastic troffel, sponsvlotterrubber.


https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…

https://stuccoitaliano.com/wp-content/uploads/2023…Bewaar dit product voor later