LIME & CLAY 16kg – De typische Venetiaanse gevelpleister

00018-1
€180,54
TRADITIONEEL VAN ROME TOT VENETIE
Op voorraad
1
Productgegevens

LIME & CLAY

De meest typische pleister voor buiten in de Venetiaanse traditie

Dit stucwerk behoort tot de sterkste gehydrateerde kalkhoudende pleisters.

De traditionele kleur van Venetiaanse gevels is roze-bruin, en daar is een unieke reden voor.
Vroeger werden de gevels van deze oude stad vaak bedekt met een terracottapleister van kalk en klei.
De klei werd gewonnen uit oude bakstenen en dakpannen, omdat het exporteren van afval of het importeren van grondstoffen erg kostbaar was in deze stad, omringd door ondiep water.
Deze pleister was een afgeleide van een oude Romeinse pleister, die werd gemaakt door kalk te combineren met Terra di Pozzuoli (tegenwoordig puzzolana), een aarde met een hoog kleigehalte.
De Romeinen hadden inderdaad ontdekt dat de toevoeging van klei hydraulische eigenschappen aan kalk overbrengt. Deze kalksoort hardt zelfs onder water uit, waardoor het ideaal is om te bouwen midden in rivieren en bij hoge luchtvochtigheid, zoals in de stad Venetië.

Lime&Clay is de verbeterde versie van deze terracottapleister die typerend is voor de Venetiaanse architectuurtraditie. Het is een ideale pleister voor buitenmuren vanwege zijn ongelooflijke duurzaamheid en vochtbestendigheid.
Lime&Clay is echter ook een gezonde keuze voor binnenshuis, omdat het de balans en gezondheid van het milieu helpt reguleren. Hoe is dit mogelijk?

Kalk-Kleipleister wordt geproduceerd met gehydrateerde kalk en gebakken klei. De voordelen van het gebruik van leemstuc zijn bekend. Klei reguleert de relatieve binnenvochtigheid en beschermt de omgeving tegen besmettelijke bacteriën. Bovendien produceert klei negatieve ionen. Negatief geïoniseerde zuurstofmoleculen hechten zich aan rode bloedcellen, wat de bloedkwaliteit verbetert.

Het voordeel van het gebruik van Lime&Clay is dat door de voordelen van kalk te combineren met die van klei, we de problemen vermijden die voortvloeien uit het gebruik van alleen ruwe klei.
Ruwe klei is het perfecte leefgebied voor allerlei insecten. Zonder te worden gebakken, zouden we de perfecte omgeving kunnen creëren waarin kleine insecten kunnen gedijen.
Door de klei te bakken, elimineren we niet alleen een potentieel insectenprobleem, maar vermijden we ook problemen die verband houden met de mogelijke aanwezigheid van zware metalen. Kalk is daarentegen zeer alkalisch en biedt dus veel meer bescherming tegen schimmels en schimmels dan ruwe klei. Klei en kalk houden de luchtvochtigheid in huis zeer in balans en dat is goed voor je welzijn. Een pleister van alleen klei is niet zo absorberend als een pleister van gebakken klei vermengd met kalk. Onze Terracottapleister absorbeert bijna 20% meer dan normaal gips dat alleen uit klei bestaat.

Gehydrateerde kalk is een poreus en elastisch bindmiddel, maar is niet zo hard en resistent als hydraulische kalk. Wanneer gehydrateerde kalk echter wordt gemengd met klei, kan het zijn poreuze en ademende eigenschappen behouden, terwijl het ook de hydraulische eigenschappen van duurzaamheid en winterhardheid behoudt. Dit komt door de aanwezigheid van aluminiumoxide en silicaat in klei, essentiële elementen voor het bereiken van hydraulische eigenschappen.

MENGVERHOUDING:

Lime & Clay wordt in poedervorm geleverd in emmers van 16kg die te mengen zijn met water op een ratio van 100:32-40

deze kunnen aangetint worden met onze vloeibare-en poederpigmenten.

VERBRUIK:

bij een kwalitatieve ondergrond en een goede verwerking 1kg/m²/laag

TOEPASSING:

Voor de toepassingsdetails van Lime & Clay instructies volg de instructie’s van Intonachino.

Bewaar dit product voor later